ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπιζέλια (αρακά)
- 2-3 μέτρια κρεμμύδια ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
- ανάλογο ζεστό νερό
- 30 ml λάδι
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν
- Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τα γυρίζουμε 2-3 φορές
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό για να μισοσκεπαστούν τα μπιζέλια
- Προσθέτουμε το πιπέρι και τον άνηθο
- Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος αφού βράσουν
- Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου μείνουν με το λάδι τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου