Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΛΑΔΕΡΑ (ΑΡΑΚΑΣ)



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μπιζέλια (αρακά)
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές  άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
  • ανάλογο  ζεστό νερό
  • 30 ml λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου
  • Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τα γυρίζουμε 2-3 φορές
  • Ρίχνουμε το ζεστό νερό για να μισοσκεπαστούν τα μπιζέλια
  • Προσθέτουμε το πιπέρι και τον άνηθο
  • Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος αφού βράσουν  
  • Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου μείνουν με το λάδι τους
          
        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου