Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ βοδινό κιμά
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • αλάτι,πιπέρι
  • 3-4 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 1 κουταλιά λάδι σε ένα τηγανάκι
  2. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  3. Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά
  4. Προσθέτουμε,το αυγό, το πολτοποιημένο σκόρδο,το κύμινο,το κρεμμύδι,τη φρυγανιά,το αλάτι,το πιπέρι, τα 3 κουτάλια λάδι και τον μαϊντανό,
  5. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  6. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30'
  7. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις αφου αυτό έχει ζεσταθεί καλά ή αν θέλουμε τα πλάθουμε σε ξυλάκια και τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Πατάτες βραστές ή τηγανητές, σαλάτα της αρεσκείας σας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Για να μη καίγονται τα ξυλάκια στο μπάρμπεκιου μπορούμε να τα μουλιάσουμε στο νερό για 2 ώρες πριν περάσουμε τα σουτζουκάκια μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου