ΥΛΙΚΑ
- 1000-1200 γρ. χοιρινό κρέας
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 10 καρφάκια γαρύφαλλα
- 6 σπυριά πιπέρι
- αλάτι
- 1 φλυτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί
- 100 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 1 μικρή κουταλιά ντοματοπελτέ
- 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 250 γρ. ζωμός κρέατος ή νερό
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε νερό να φουσκώσουν για μία περίπου ώρα
- Παίρνουμε τα μισά δαμάσκηνα, και τα βράζουμε σε ζωμό κρέατος ή σε νερό πιέζοντας τα με ένα πιρούνι για να πολτοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια των 60 γραμμαρίων
- Σωτάρουμε το χοιρινό σε λίγο λάδι και το σβήνουμε με άσπρο κρασί
- Προσθέτουμε 1 μικρή κουταλιά ντοματοπελτέ για να γίνει ροζέ όχι κόκκινο
- Προσθέτουμε 250 γρ. ζωμό κρέατος ή το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να φουσκώσουν τα δαμάσκηνα
- Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, τα δύο μικρά κρεμμύδια με τα γαρύφαλλα καρφωμένα,τα σπυριά του πιπεριού.
- Προσθέτουμε την σάλτσα που φτιάξαμε με τα μισά δαμάσκηνα.
- 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτουμε τα υπόλοιπα δαμάσκηνα
- Το μαγειρεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου