Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1000-1200 γρ. χοιρινό κρέας
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 10 καρφάκια γαρύφαλλα 
  • 6 σπυριά πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί
  • 100 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 μικρή κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. ζωμός κρέατος ή νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε νερό να φουσκώσουν για μία περίπου ώρα
  2. Παίρνουμε τα μισά δαμάσκηνα, και τα βράζουμε σε ζωμό  κρέατος ή σε νερό πιέζοντας τα με ένα πιρούνι για να πολτοποιηθούν και να γίνουν μια  σάλτσα.Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια των 60 γραμμαρίων
  4.  Σωτάρουμε το χοιρινό σε λίγο λάδι και το σβήνουμε με άσπρο κρασί
  5. Προσθέτουμε 1  μικρή κουταλιά ντοματοπελτέ για να γίνει ροζέ όχι κόκκινο
  6. Προσθέτουμε 250 γρ. ζωμό κρέατος ή το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να φουσκώσουν τα δαμάσκηνα
  7. Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, τα δύο μικρά κρεμμύδια με τα γαρύφαλλα καρφωμένα,τα σπυριά του πιπεριού.
  8. Προσθέτουμε την  σάλτσα που φτιάξαμε με τα μισά δαμάσκηνα. 
  9. 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτουμε τα υπόλοιπα δαμάσκηνα
  10. Το μαγειρεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου