- 800 γρ. αλεύρι σκληρό
- 20 ml λάδι
- 10 ml ξύδι
- 1 κουταλιά αλάτι (10 γρ.)
- 2 κούπες χλιαρό νερό (480 ml) ή κατά προτίμηση σουρωτή
- 250 γρ. μαργαρίνη (βιταμ) για το άνοιγμα των 4 φύλλων για μία πίτα με γέμιση της αρεσκείας σας
-
Ζυμώνουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, και το νερό ώστε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή και να μη κολλάει στα δάκτυλα, δίνουμε τη ζύμη το σχήμα μπάλας
- Κόβουμε την μπάλα στα τέσσερα και σχηματίζουμε τέσσερα μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι θα γίνει ένα φύλλο.
Κόβουμε το βούτυρο στα τέσσερα 1 κομμάτι βούτυρο για κάθε μπαλάκι -φύλλο
3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε με τον πλάστη στο σχήμα και μέγεθος μιας χαρτοπετσέτας
4. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο
5. Διπλώνουμε στο 1/3 του μήκους και αλείφουμε με βούτυρο
6. Επανωτίζουμε το υπόλοιπο 1/3 του μήκους και αλείφουμε με βούτυρο
7. Αλείφουμε με βούτυρο
8. Διπλώνουμε και αλείφουμε με βούτυρο
9. Διπλώνουμε και αλείφουμε με βούτυρο
10.Τυλίγουμε με μεμβράνη το πιτάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
11. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα 3 μπαλάκια. 12. Βουτυρώνουμε το ταψί
15. Βάζουμε το φύλλο στο ταψί μας.
13.Ρίχνουμε στην επιφάνεια του ανοίγματος του φύλλου λίγο νισεστέ για να μη κολλήσει
14. Παίρνουμε ένα πιτάκι και το ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του ταψιού
16. Το βουτυρώνουμε.
17. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο πιτάκι.
18. Ανοίγουμε με τον πλάστη και το βάζουμε το φύλλο πάνω στο πρώτο
19. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση που θέλουμε πρασόπιτα γέμιση
20. Την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα
21. Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση Βουτυρώνουμε την επιφάνεια.
22. Ανοίγουμε το τέταρτο φύλλο και το βάζουμε από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου