Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ



ΥΛΙΚΑ
  • 320 γρ. μαγειρικό λίπος (Φυτίνη)
  • 480 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κούπα γάλα
  • 8 αυγά
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 45 γρ. κρεμόριο
  • 20 γρ. σόδα
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή ζύμη περίπου 1300 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν 
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα  τους κρόκους των αυγών
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, μετά το γάλα
  4.  Προσθέτουμε το αλεύρι
  5. Θέλουμε να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη
  6. Διαλύουμε τη σόδα και το κρεμόριο στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα  
  8. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα λίγο λίγο ανακατώνοντας ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας
  9. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αυγού ελαφρώς διαλυμένο με νερό και στολίζουμε με αμύγδαλα
  10. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 60' πρέπει η επιφάνεια της να ροδίσει καλά
  11. Όταν την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα 
  12. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη ξεραθεί











Σημείωση: Η μισή δόση είναι για φόρμα 30 cm







1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Στη συνταγή αυτή η ζάχαρη είναι άχνη ή κρυσταλλική; Επίσης τι αλεύρι χρησιμοποιείτε και περίπου πόσο παίρνει; Τέλος, 45 γρ κρεμμόριο δεν είναι πολύ;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή