ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
- 320 γρ. μαγειρικό λίπος (Φυτίνη)
- 480 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα γάλα
- 8 αυγά
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 45 γρ. κρεμόριο
- 20 γρ. σόδα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή ζύμη περίπου 1300 γρ.
- Χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
- Ρίχνουμε στο μείγμα τους κρόκους των αυγών
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, μετά το γάλα
- Προσθέτουμε το αλεύρι
- Θέλουμε να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη
- Διαλύουμε τη σόδα και το κρεμόριο στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα λίγο λίγο ανακατώνοντας ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αυγού ελαφρώς διαλυμένο με νερό και στολίζουμε με αμύγδαλα
- Ψήνουμε στους 180 για περίπου 60' πρέπει η επιφάνεια της να ροδίσει καλά
- Όταν την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη ξεραθεί
Σημείωση: Η μισή δόση είναι για φόρμα 30 cm
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Στη συνταγή αυτή η ζάχαρη είναι άχνη ή κρυσταλλική; Επίσης τι αλεύρι χρησιμοποιείτε και περίπου πόσο παίρνει; Τέλος, 45 γρ κρεμμόριο δεν είναι πολύ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ εκ των προτέρων.