ΥΛΙΚΑ
- 1000-1200 γρ χοιρινό κρέας
- 1000 γρ. ξινόμηλα
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- λίγα γαρίφαλα
- μερικά σπυριά μαύρο πιπέρι
- ανάλογο αλάτι
- Αγοράζουμε ξινόμηλα μικρά και σκληρά.
- Τα καθαρίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά βγάζοντας τα κουκούτσια
- Τα κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα
- Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κομμένα ξινόμηλα
- Τα αφήνουμε στην άκρη
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι
- Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τα γαρίφαλα και το μικρό ξύλο κανέλας.
- Ρίχνουμε μερικά κομμάτια μήλου για να λιώσουν μέσα στη σάλτσα
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά
- Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε τα υπόλοιπα μήλα και το κρέας με τη σάλτσα από την κατσαρόλα, ολοκληρώνουμε το ψήσιμο του φαγητού μας στον φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου