Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΛΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1000-1200 γρ χοιρινό κρέας
  • 1000 γρ. ξινόμηλα 
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ. αραβοσιτέλαιο 
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • λίγα γαρίφαλα
  • μερικά σπυριά μαύρο πιπέρι
  • ανάλογο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Αγοράζουμε ξινόμηλα μικρά και σκληρά.
  2. Τα καθαρίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά βγάζοντας τα κουκούτσια
  3. Τα κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα 
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κομμένα ξινόμηλα
  5. Τα αφήνουμε στην άκρη
  6. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια
  7. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι 
  8. Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε
  9. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τα γαρίφαλα και το μικρό ξύλο κανέλας.
  10. Ρίχνουμε μερικά κομμάτια μήλου για να λιώσουν μέσα στη σάλτσα
  11. Βράζουμε για 20-25 λεπτά
  12. Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε τα υπόλοιπα μήλα και το κρέας με τη σάλτσα από την κατσαρόλα, ολοκληρώνουμε το ψήσιμο του φαγητού μας στον φούρνο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου