ΥΛΙΚΑ
- 1000-1200 γρ. χοιρινό κρέας σε μικρά κομμάτια
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 10 καρφάκια γαρύφαλλα
- 6 σπυριά πιπέρι
- αλάτι
- 200 γρ. κρασί μοσχάτο
- 50 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 100 γρ. βούτυρο
- από 2 πορτοκάλια τον χυμό
- από 1 πορτοκάλι παίρνουμε μακρόστενες φλούδες
- απο τα φελιά ενός πορτοκαλιού παίρνουμε τη σάρκα
- 250 γρ. ζωμός κρέατος ή νερό
1. Από ένα πορτοκάλι παίρνουμε
μακρόστενες φλούδες
2. Τις βράζουμε σε λίγο ζαχαρόνερο και
τις βάζουμε στην άκρη
3. Στύβουμε 2 πορτοκάλια και παίρνουμε
τον χυμό τους
4. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια
των 60 γραμμαρίων
5. Σωτάρουμε το χοιρινό σε λίγο λάδι
και το σβήνουμε με το κρασί
6. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και
250 γρ. ζωμό κρέατος ή νερό
7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το
αλάτι,τους κόκκους πιπεριού, τα δύο μικρά κρεμμύδια με τα γαρίφαλα καρφωμένα
8. 5' λεπτά πριν την ολοκλήρωση του
μαγειρέματος, προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τη σάρκα του πορτοκαλιού
9. Δένουμε τη σάλτσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου