ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φάβα (πράσινη ή κίτρινη)
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι
- 5 κόκκοι πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικό)
- 1 κουταλάκι κόλιαντρο (προαιρετικό)
- 1 καρότο (προαιρετκό)
- 1 λίτρο νερό
- 1 λεμόνι το χυμό
- 1 κουτάλι λάδι για κάθε πιάτο
- Πλένουμε τη φάβα
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό
- Προσθέτουμε 1 ολόκληρο κρεμμύδι (το δεύτερο το χρησιμοποιούμε για το πασπάλισμα του πιάτου),τη φάβα, το καρότο, λίγο αλάτι,τους κόκκους πιπεριού, το κόλιαντρο και το κύμινο
- Αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει ακάλυπτη αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
- Οταν χυλώσει καλά και φύγει το πολύ νερό την κατεβάζουμε από την εστία
- Την ανακατεύομαι ζωηρά με ξύλινη κουτάλα αφήνοντας να κρυώσει λίγο
- Στη συνέχεια βάζουμε τη φάβα στο μπλέντερ για να γίνει ένας ομοιογενής πολτός
- Την βάζουμε σε πιάτα και την περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι
- Πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου