Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κεφαλάκι αρνιού με το λαιμό
  •  ½  φλυτζάνι λάδι
  • ½ κιλό εντεράκια αρνιού ψιλοκομμένα
  • 1 συκωταριά αρνίσια περίπου 1 κιλό ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι,πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα
  • 1-2 λεμόνια
  • 3 κρόκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το κεφαλάκι σε νερό με λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι.
  2. Το πλένουμε πολλά νερά και το αφήνουμε σε χλιαρό νερό αλατισμένο 1 ώρα
  3. Το ξεπλένουμε,το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με κρύο νερό και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας
  4. Μόλις πάρει βράση,αδειάζουμε το νερό της κατσαρόλας,  και  ξεπλένουμε το κεφαλάκι  με κρύο νερό
  5. Ξαναβάζουμε το κεφαλάκι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό
  6. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα
  7. Πλένουμε τη συκωταριά
  8. Γυρίζουμε τα έντερα και τα πλένουμε με αλατόνερο
  9. Ρίχνουμε τη  συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει
  10. Οταν το νερό αρχίζει να βράζει ξανά βγάζουμε από την κατσαρόλα τα εντόσθια,τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
  11. Τα ξαναστραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε
  12. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια
  13. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα εντόσθια 
  14. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 
  15. Προσθέτουμε τον άνηθο,το αλάτι,το πιπέρι και το ζουμί από το κεφαλάκι περίπου 3 λίτρα
  16. Αφήνουμε να βράσουν λίγο
  17. Προσθέτουμε το ρύζι
  18. Αφού βράσει και το ρύζι αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι
  19. Προσθέτουμε το αυγολέμονο (Χτυπάμε τους κρόκους των αγών με το χυμό του λεμονιού,Παίρνουμε λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνουμε στα αυγά λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς
  20. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς
  21. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου