ΥΛΙΚΑ
- 1 κεφαλάκι αρνιού με το λαιμό
- ½ φλυτζάνι λάδι
- ½ κιλό εντεράκια αρνιού ψιλοκομμένα
- 1 συκωταριά αρνίσια περίπου 1 κιλό ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι,πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα
- 1-2 λεμόνια
- 3 κρόκους αυγών
- Βάζουμε το κεφαλάκι σε νερό με λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι.
- Το πλένουμε πολλά νερά και το αφήνουμε σε χλιαρό νερό αλατισμένο 1 ώρα
- Το ξεπλένουμε,το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με κρύο νερό και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας
- Μόλις πάρει βράση,αδειάζουμε το νερό της κατσαρόλας, και ξεπλένουμε το κεφαλάκι με κρύο νερό
- Ξαναβάζουμε το κεφαλάκι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό
- Το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα
- Πλένουμε τη συκωταριά
- Γυρίζουμε τα έντερα και τα πλένουμε με αλατόνερο
- Ρίχνουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει
- Οταν το νερό αρχίζει να βράζει ξανά βγάζουμε από την κατσαρόλα τα εντόσθια,τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
- Τα ξαναστραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα εντόσθια
- Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν
- Προσθέτουμε τον άνηθο,το αλάτι,το πιπέρι και το ζουμί από το κεφαλάκι περίπου 3 λίτρα
- Αφήνουμε να βράσουν λίγο
- Προσθέτουμε το ρύζι
- Αφού βράσει και το ρύζι αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι
- Προσθέτουμε το αυγολέμονο (Χτυπάμε τους κρόκους των αγών με το χυμό του λεμονιού,Παίρνουμε λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνουμε στα αυγά λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς
- Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς
- Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου