ΥΛΙΚΑ (για πέντε άτομα)
- 1 κιλό σπάλα ή νεφραιμιά αρνιού
- 5 κρεμμύδια ή ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 2 μέτρια μαρούλια
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- αλάτι,πιπέρι
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 2 αυγά
- ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 λεμόνι
- 1 κουτάλι σούπας κόρν φλάουρ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στρογγυλές φέτες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε κάθε τόσο έως ότου μαραθούν
- Στο μεταξύ πλένουμε το κρέας,το κόβουμε κομμάτια όσο ένα αυγό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια
- Το αφήνουμε να ροδίσει περίπου 10' απο όλες τις πλευρές
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε να λειώσει
- Ρίχνουμε λίγο νερό τόσο όσο να μισοσκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει
- Στο μεταξύ αφαιρούμε απο τα μαρούλια τα χαλασμένα φύλλα,τα πλένουμε και τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα και 10' πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του κρέατος ,το μετατοπίζουμε στη μία πλευρά της κατσαρόλας και στη άλλη τοποθετούμε τα κομμένα μαρούλια μαζί με τον άνιθο ψιλοκομμένο
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
- Οταν ετοιμαστεί,σβήνουμε την εστία χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα
- Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα δύο αυγά
- Προσθέτουμε στα αυγά το γάλα, το χυμό του λεμονιού,το κόρν φλάουρ και στο τέλος λίγη- λίγη τη σάλτσα του κρέατος καυτή ανακατεύοντας συνέχεια
- Βγάζουμε τα μαρούλια απο την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη μέση μιας βαθιάς πιατέλας και γύρω γύρω τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος
- Χύνουμε το αυγολέμονο στη σάλτσα που έχει απομείνει στη κατσαρόλα
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές
- Περιχύνουμε το κρέας και τα μαρούλια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου