Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για πέντε άτομα)
  • 1 κιλό σπάλα ή νεφραιμιά αρνιού
  • 5 κρεμμύδια ή  ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτάλι σούπας κόρν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στρογγυλές φέτες
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε κάθε τόσο έως ότου μαραθούν 
  3. Στο μεταξύ πλένουμε το κρέας,το κόβουμε κομμάτια όσο ένα αυγό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια
  4. Το αφήνουμε να ροδίσει  περίπου 10' απο όλες τις πλευρές
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε να λειώσει
  6. Ρίχνουμε λίγο νερό τόσο όσο να μισοσκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει
  7. Στο μεταξύ αφαιρούμε απο τα μαρούλια τα χαλασμένα φύλλα,τα πλένουμε και τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα και 10' πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του κρέατος ,το μετατοπίζουμε στη μία πλευρά της κατσαρόλας και στη άλλη τοποθετούμε τα κομμένα μαρούλια μαζί με τον άνιθο ψιλοκομμένο
  8. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
  9. Οταν ετοιμαστεί,σβήνουμε την εστία χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα
  10. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα δύο αυγά
  11. Προσθέτουμε στα αυγά το γάλα, το χυμό του λεμονιού,το κόρν φλάουρ και στο τέλος λίγη- λίγη τη σάλτσα του κρέατος καυτή ανακατεύοντας συνέχεια
  12. Βγάζουμε τα μαρούλια απο την κατσαρόλα  και τα τοποθετούμε στη μέση μιας βαθιάς πιατέλας και γύρω γύρω τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος
  13. Χύνουμε το αυγολέμονο στη σάλτσα που έχει απομείνει στη κατσαρόλα
  14. Ανακατεύουμε 2-3 φορές
  15. Περιχύνουμε το κρέας  και τα μαρούλια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως
Τι θα πιούμε: Κρασί άσπρο ξηρό ή ροζέ

                             






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου