ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνελάκι περίπου 1500 γρ.
- 2 κιλά κοκάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτριο καρότο σε ροδέλες
- 6 σπυριά μπαχάρι
- 6 σπυριά πιπέρι
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 1 κουταλάκι ξύδι
- λίγο λάδι
- 1 ποτήρι κόκινο κρασί ημίγλυκο
- 1 κουταλιά νισεστέ
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- ανάλογο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες
- Σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό εμπλουτισμένο με ξύδι βουτάμε τα κοκάρια για 3΄
- Καθαρίζουμε τα κοκάρια αφού πρώτα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψουμε τις άκρες από το πάνω και κάτω μέρος
- Σωτάρουμε τα κοκάρια σε λάδι, σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν μέχρι την καρδιά
- Σβήνουμε με το ξύδι
- Πουδράρουμε με το νισεστέ τα κομμάτια του κουνελιού και σωτάρουμε
- Σβήνουμε με το μισό κρασί
- Στη γάστρα ρίχνουμε λίγο λάδι
- Προσθέτουμε το καρότο και τα σωταρισμένα κοκάρια
- Δίπλα στα κρεμμυδάκια τοποθετούμε προσεκτικά τα κομμάτια του κρέατος
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό κοτόπουλο και το υπόλοιπο κρασί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 90' στους 2000
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου