Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ 
  • 1 κουνελάκι περίπου 1500 γρ.
  •  2 κιλά κοκάρια 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο σε ροδέλες
  • 6 σπυριά μπαχάρι
  • 6 σπυριά πιπέρι
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • λίγο λάδι
  • 1 ποτήρι κόκινο κρασί ημίγλυκο
  • 1 κουταλιά νισεστέ 
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο 
  • ανάλογο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες 
  2. Σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό εμπλουτισμένο με ξύδι βουτάμε τα κοκάρια για 3΄
  3. Καθαρίζουμε τα κοκάρια αφού πρώτα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψουμε τις άκρες από το πάνω και κάτω μέρος
  4. Σωτάρουμε τα κοκάρια σε λάδι, σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν μέχρι την καρδιά
  5. Σβήνουμε με το ξύδι 
  6. Πουδράρουμε με το νισεστέ τα κομμάτια του κουνελιού και σωτάρουμε 
  7. Σβήνουμε με το μισό κρασί
  8. Στη γάστρα ρίχνουμε λίγο λάδι
  9. Προσθέτουμε το καρότο και τα σωταρισμένα κοκάρια
  10. Δίπλα στα κρεμμυδάκια τοποθετούμε προσεκτικά τα κομμάτια του κρέατος
  11. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό κοτόπουλο και το υπόλοιπο κρασί
  12.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά 
  13.  Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 90' στους 2000








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου