Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κυδώνια
  • ποτήρια καστανή ζάχαρη 
  • ½ ποτήρι κονιάκ ή κόκινο γλυκό κρασί
  •  1-2 ξυλάκια κανέλας
  • 10 γαρίφαλα
  • 1 κλαράκι αρμπαρόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1900
  2. Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια να φύγει το χνούδι τους 
  3. Κόβουμε τα κυδώνια στα οκτώ
  4. Καθαρίζουμε το εσωτερικό σκληρό κομμάτι, απομακρύνουμε τα σπόρια
  5. Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κομμάτια σε νερό με λεμόνι για να μην οξειδωθούν
  6. Τις φλούδες απο τα καθαρισμένα κυδώνια τις ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι με 2 ποτήρια νερό
  7. Βράζουμε τις φλούδες για 15' για να βγάλουν την πηκτίνη τους
  8. Χρειαζόμαστε  να πάρουμε μισό ποτήρι νερό
  9. Σ' ένα  ταψί στρώνουμε τα καθαρισμένα κυδώνια 
  10. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη
  11. Ρίχνουμε το κονιάκ, τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια της κανέλας, το μισό ποτήρι νερό και την άρμπαρόριζα
  12. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο 
  13.  Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα
  14. Σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή σκέτα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου