ΥΛΙΚΑ
- 4 κυδώνια
- 1½ ποτήρια καστανή ζάχαρη
- ½ ποτήρι κονιάκ ή κόκινο γλυκό κρασί
- 1-2 ξυλάκια κανέλας
- 10 γαρίφαλα
- 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1900
- Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια να φύγει το χνούδι τους
- Κόβουμε τα κυδώνια στα οκτώ
- Καθαρίζουμε το εσωτερικό σκληρό κομμάτι, απομακρύνουμε τα σπόρια
- Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κομμάτια σε νερό με λεμόνι για να μην οξειδωθούν
- Τις φλούδες απο τα καθαρισμένα κυδώνια τις ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι με 2 ποτήρια νερό
- Βράζουμε τις φλούδες για 15' για να βγάλουν την πηκτίνη τους
- Χρειαζόμαστε να πάρουμε μισό ποτήρι νερό
- Σ' ένα ταψί στρώνουμε τα καθαρισμένα κυδώνια
- Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη
- Ρίχνουμε το κονιάκ, τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια της κανέλας, το μισό ποτήρι νερό και την άρμπαρόριζα
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα
- Σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή σκέτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου