Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 ΥΛΙΚΑ

  •  750γρ. γαρίδες
  •  500 γρ. ταλιατέλες 
  • 1  κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμύδι
  •  1 κόκινη πιπεριά κόκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • σάλτσα ντομάτα
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. κόκινο ημίγλυκο κρασί ή κονιάκ
  • 50 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 1  κουταλάκι κουκουρμά 
  • 2-3 νήματα κρόκου Κοζάνης
  • 5 κόκοι μαύρο πιπέρι
  • αλάτι 
  • 1 κουταλάκι θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά
  2. Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο αγελάδας και σωτάρουμε τις γαρίδες, ένα λεπτό απο την μια πλευρά και ένα λεπτό απο την άλλη.
  3. Σβήνουμε με το κρασί 
  4. Βγάζουμε τις γαρίδες απο την κατσαρόλα σε ένα πιάτο
  5. Κόβουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκινη πιπεριά, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τα νήματα του κρόκου και το θυμάρι
  7. Τα σωτάρουμε για 1'
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τις ταλιατέλες
  9. Αλατίζουμε
  10. Βράζουμε τις ταλιατέλες ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά
  11. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τις γαρίδες 
  12. Σερβίρουμε 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου