ΥΛΙΚΑ
- 750γρ. γαρίδες
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμύδι
- 1 κόκινη πιπεριά κόκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- σάλτσα ντομάτα
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. κόκινο ημίγλυκο κρασί ή κονιάκ
- 50 γρ βούτυρο αγελάδας
- 5 γρ. σκόρδο
- 1 κουταλάκι κουκουρμά
- 2-3 νήματα κρόκου Κοζάνης
- 5 κόκοι μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά
- Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο αγελάδας και σωτάρουμε τις γαρίδες, ένα λεπτό απο την μια πλευρά και ένα λεπτό απο την άλλη.
- Σβήνουμε με το κρασί
- Βγάζουμε τις γαρίδες απο την κατσαρόλα σε ένα πιάτο
- Κόβουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκινη πιπεριά, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τα νήματα του κρόκου και το θυμάρι
- Τα σωτάρουμε για 1'
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τις ταλιατέλες
- Αλατίζουμε
- Βράζουμε τις ταλιατέλες ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά
- Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τις γαρίδες
- Σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου