ΥΛΙΚΑ (για 30 cm τσέρκι)
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια baking powder
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 400 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. καρύδια μέτρια κοπανισμένα
- 6 μήλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1800
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά με τα 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα καρύδια
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ελαφρά
- Αλοίφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της φόρμας
- Πασπαλίζουμε τα 100 γρ. ζάχαρη πάνω στο βούτυρο
- Στρώνουμε τα κομμένα σε ροδέλες μήλα
- Πασπαλίζουμε τα μήλα με 100 γρ. ζάχαρη
- Πασπαλίζουμε την κανέλα και το γαρύφαλο
- Τέλος, ρίχνουμε τον χυλό απο πάνω
- Ψήνουμε για 50'
- Οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει
- Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου