Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ (για 30 cm τσέρκι)
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι 
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 κουταλάκι κανέλλα 
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο 
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. καρύδια μέτρια κοπανισμένα
  •  6 μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1800  
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά με τα 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα καρύδια
  4. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ελαφρά
  5. Αλοίφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της φόρμας
  6. Πασπαλίζουμε τα 100 γρ. ζάχαρη πάνω στο βούτυρο
  7. Στρώνουμε τα κομμένα σε ροδέλες μήλα
  8. Πασπαλίζουμε τα μήλα με 100 γρ. ζάχαρη
  9. Πασπαλίζουμε την κανέλα και το γαρύφαλο
  10. Τέλος, ρίχνουμε τον χυλό απο πάνω
  11. Ψήνουμε για 50'
  12. Οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει
  13. Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου