ΥΛΙΚΑ (για ταψί 35x 40)
- 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη
- 3 αυγά
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. καρύδι τριμμένο
- 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένο
- 100 γρ. μαύρες σταφίδες
- 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 2 φύλλα σφολιάταςhttps://cibariorum.blogspot.com/2015/12/blog-post_20.html
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε την κολοκύθα
- Την αφήνουμε να στραγγίσει όλο το βράδυ
- Προσθέτουμε στην βρασμένη κολοκύθα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα, το τριμμένο καρύδι, τις σταφίδες, την άχνη ζάχαρη,το σιμιγδάλι, την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
- Ανακατεύουμε το μείγμα
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
- Απλώνουμε την φάρσα
- Πάνω από την φάρσα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλλου
- Χαράσσουμε την πίτα μας σε κομμάτια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45΄
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την πίτα μας με άχνη και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου