Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για ταψί 35x 40)

  • 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένο
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 2 φύλλα σφολιάταςhttps://cibariorum.blogspot.com/2015/12/blog-post_20.html
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Βράζουμε την κολοκύθα
  2. Την αφήνουμε να στραγγίσει όλο το βράδυ
  3. Προσθέτουμε στην βρασμένη κολοκύθα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα, το τριμμένο καρύδι, τις σταφίδες, την άχνη ζάχαρη,το σιμιγδάλι, την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί μας 
  6. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
  7. Απλώνουμε την φάρσα
  8. Πάνω από την φάρσα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
  9. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλλου
  10. Χαράσσουμε την πίτα μας σε κομμάτια
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45΄
  12. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την πίτα μας με άχνη και κανέλα 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου