ΥΛΙΚΑ (για τσέρκι 15 cm)
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το παντεσπάνι σοκολάτας
Για το σιρόπι
- 1½ κούπα νερό
- 2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη
- 1½ κ.σ.χυμό λεμονιού
- 3 - 4 γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1κ.σ. ανθόνερο
- 1κ.σ. βανίλια
- λικέρ της αρεσκείας μας (σπιτικό βύσσινο, Kahlua κ.λ.π.)
Για τις νιφάδες σοκολάτας
- 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
Για την Γκανάζ σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα κλασική
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 γρ. βούτυρο
- 15 γρ. γλυκόζη ή μέλι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ζάχαρη
- Φτιάχνουμε το παντεσπάνι απο την προηγούμενη
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτος απο το λικέρ και τα βράζουμε για 4'
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους
- Τρίβουμε τη σοκολάτα γάλακτος στον τρίφτη για να έχουμε τις νιφάδες
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 100 γρ. της κρέμας γάλακτος
- Φέρνουμε σε βρασμό
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην κλασική κουβερτούρα
- Ανακατώνουμε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα
- Προσθέτουμε το βούτυρο (για να γυαλίσει η σοκολάτα)
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκόζη ή το μέλι
- Ανακατεύουμε (πρώτο μείγμα)
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμας γάλακτος με τα 30 γρ. ζάχαρη (δεύτερο μείγμα)
- Απο το μείγμα της σοκολάτας (πρώτο μείγμα) παίρνουμε 2 κουταλιές και τις ρίχνουμε στο (δεύτερο μείγμα)
- Ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε
- Παίρνουμε ενα δίσκο παντεσπάνι
- Τον διαποτίζουμε με σιρόπι
- Ρίχνουμε και στρώνουμε το 1/3 απο την σοκολάτα γκανάζ
- Τοποθετουμε τον δεύτερο δίσκο αφού τον διαποτίσουμε με σιρόπι
- Ρίχνουμε και στρώνουμε το 1/3 απο την σοκολάτα γκανάζ
- Τοποθετούμε απο πάνω τον τρίτο δίσκο αφού τον διαποτίσουμε με σιρόπι
- Απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάζ καιτην στρώνουμε
- Κόβουμε την τούρτα στα 8
- Ρίχνουμε απο πάνω τις νιφάδες σοκολάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου