Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


 
 ΥΛΙΚΑ (για τσέρκι 15 cm)

Για το παντεσπάνι σοκολάτας 

Για το σιρόπι 

  • κούπα νερό 
  • 2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • 1½ κ.σ.χυμό λεμονιού
  • 3 - 4 γαρίφαλα 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1κ.σ. ανθόνερο
  • 1κ.σ. βανίλια
  • λικέρ της αρεσκείας μας (σπιτικό βύσσινο, Kahlua κ.λ.π.)

Για τις νιφάδες σοκολάτας 

  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Για την Γκανάζ σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα κλασική
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. γλυκόζη ή μέλι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Φτιάχνουμε το παντεσπάνι απο την προηγούμενη
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτος απο το λικέρ  και τα βράζουμε για 4' 
  3. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους 
  4. Τρίβουμε τη σοκολάτα γάλακτος στον τρίφτη για να έχουμε τις νιφάδες 
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 100 γρ. της κρέμας γάλακτος
  6. Φέρνουμε σε βρασμό
  7. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην κλασική κουβερτούρα
  8. Ανακατώνουμε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα
  9. Προσθέτουμε το βούτυρο (για να γυαλίσει η σοκολάτα)
  10.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκόζη ή το μέλι
  11. Ανακατεύουμε (πρώτο μείγμα)
  12. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμας γάλακτος με τα 30 γρ. ζάχαρη (δεύτερο μείγμα)
  13. Απο το μείγμα της σοκολάτας (πρώτο μείγμα) παίρνουμε 2 κουταλιές και τις ρίχνουμε στο (δεύτερο μείγμα) 
  14. Ανακατεύουμε
  15.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε
  16. Παίρνουμε ενα δίσκο παντεσπάνι 
  17. Τον διαποτίζουμε με σιρόπι
  18. Ρίχνουμε και στρώνουμε το 1/3 απο την σοκολάτα γκανάζ
  19. Τοποθετουμε τον δεύτερο δίσκο αφού τον διαποτίσουμε με σιρόπι 
  20. Ρίχνουμε και στρώνουμε το 1/3 απο την σοκολάτα γκανάζ
  21. Τοποθετούμε απο πάνω τον τρίτο δίσκο αφού τον διαποτίσουμε με σιρόπι 
  22. Απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάζ καιτην στρώνουμε
  23. Κόβουμε την τούρτα στα 8
  24. Ρίχνουμε απο πάνω τις νιφάδες σοκολάτας  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου