ΑΓΙΟΛΙ (ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ)
ΥΛΙΚΑ ( για 300 ml)
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι λευκού κρασιού
- 250 ml ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές του γλυκού χυμός λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδο στουμπισμένες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα λευκό πιπέρι
- Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα υλικά μας και ειδικά τα αυγά και το λάδι είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα,το ξύδι και την πρέζα αλατιού
- Στην πιο χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους
- Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, ρίχνουμε αργά- αργό το ηλιέλαιο έως ότου η μαγιονέζα πηκτώσει και ομογενοποιηθεί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση
Σημείωση: Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο ψάρι (κροκέτες μπακαλιάρου) ή σαν ντιπ λαχανικών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου