Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΓΙΟΛΙ (ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ)

ΥΛΙΚΑ ( για 300 ml)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι λευκού κρασιού
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές του γλυκού χυμός λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο στουμπισμένες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα υλικά μας και ειδικά τα αυγά και το λάδι είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη  βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα,το ξύδι και την πρέζα αλατιού
  3. Στην πιο χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους
  4. Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, ρίχνουμε αργά- αργό το ηλιέλαιο έως ότου η μαγιονέζα πηκτώσει και ομογενοποιηθεί  
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση
Σημείωση: Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο ψάρι (κροκέτες μπακαλιάρου) ή σαν ντιπ λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου