ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
- 500 γρ. ρεβίθια
- 230 γρ. ταχίνι ή ταχίνι με πορτοκάλι (sesame paste)
- 60 γρ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
- χυμός από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή περισσότερο
- 2-4 κουταλιές της σούπας νερό
- Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε καλά
- Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε το νερό, λάδι, τα ρεβίθια, το ταχίνι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα καβουρντισμένα κουκουνάρια
- Πολτοποιούμε έως ότου έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα
- Σερβίρουμε ρίχνοντας κόκκινη γλυκιά πάπρικα ή σουσάμι, ή ηλιόσπορους, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και
- Σερβίρουμε με αραβική πίτα, ψωμί, ή ωμά λαχανικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου