Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 230 γρ. ταχίνι ή ταχίνι με πορτοκάλι (sesame paste)
  • 60 γρ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης ψημμένη 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή περισσότερο 
  • 2-4 κουταλιές της σούπας νερό
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό
  2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε καλά
  3. Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι
  4. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το νερό, λάδι, τα ρεβίθια, το ταχίνι,  την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα καβουρντισμένα κουκουνάρια 
  5.  Πολτοποιούμε έως ότου έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα
  6. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα
  7. Σερβίρουμε ρίχνοντας κόκκινη γλυκιά πάπρικα ή σουσάμι, ή ηλιόσπορους, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 
  8. Σερβίρουμε με αραβική πίτα, ψωμί, ή ωμά λαχανικά  

                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου