Για τη γέμιση
- 100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γρ. κιμά αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κουταλάκι μπούκοβο
- Για τη ζύμη http://cibariorum.blogspot.com/2017/09/blog-post.html
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και την πιπεριά
- Προσθέτουμε 1 μικρό φλιτζάνι νερό
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει χωρίς ζουμί
- Προψήνουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει για 10'
- Στη συνέχεια τη γέμιση την απλώνουμε στο προψημένο φύλο
- Ψήνουμε για ακόμη 10'
- Σερβίρουμε με αριάνι ή ότι άλλο θέλουμε (λευκό κρασί, μπύρα)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
- Σε περίπτωση που δεν έχουμε χρόνο αγοράζουμε αραβικές πίτες τις ψήνουμε και βάζουμε το μείγμα του κιμά πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου