Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ


ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
  • 100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο 
  • Για τη ζύμη 
  • http://cibariorum.blogspot.com/2017/09/blog-post.html
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη γέμιση
  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαραθεί
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και την πιπεριά
  4. Προσθέτουμε 1 μικρό φλιτζάνι νερό
  5. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει χωρίς ζουμί 
  6. Προψήνουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει για 10'
  7. Στη συνέχεια τη γέμιση την απλώνουμε στο προψημένο φύλο
  8. Ψήνουμε για ακόμη 10' 
  9. Σερβίρουμε με αριάνι ή ότι άλλο θέλουμε (λευκό κρασί, μπύρα)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  1. Σε περίπτωση που δεν έχουμε χρόνο αγοράζουμε αραβικές πίτες τις ψήνουμε και βάζουμε το μείγμα του κιμά πάνω
                                 

          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου