Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 αρνίσια συκωταριά 800-1000 γρ. 
  • 1 αρνίσια μπόλια  
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 4 κουταλιές της σούπας ρύζι τύπου καρολίνα
  •  λευκό ξίδι1 αυγό + 1 κρόκο αυγού
  •  2 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  αλάτι 
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Μουσκεύουμε τη συκωταριά σε αρκετό κρύο νερό με 2-3 κουταλιές ξίδι.
  2. Στη συνέχεια, αφού την ξεπλένουμε, την ψιλοκόβουμε .
  3. Μουσκεύουμε την μπόλια σε αρκετό χλιαρό νερό για να μαλακώσει.
  4. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια .
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, σοτάρουμε για αρκετά λεπτά
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο
  7. Προσθέτουμε 250 ml νερό. (1 κούπα)
  8. Αλατοπιπερώνουμε
  9. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει
  11. Προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατώνουμε το μείγμα
  12. Αλείβουμε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός πυρίμαχου σκεύους.
  13. Παίρνουμε ένα κομμάτι μπόλιας,  το τοποθετούμε σε ένα μπολ για να δώσουμε  σχήμα και βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα.
  14. Διπλώστε τις άκρες της μπόλιας προς τα μέσα και αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε στο ταψί.
  15. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
  16. Όταν σχηματίσουμε όλους τους τζιγεροσαρμάδες, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό στο σκεύος,
  17.  Αλείφουμε την επιφάνεια τους με τον κρόκο αυγού διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό.
  18. Ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά στους 180C μέχρι να ροδίσει η μπόλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου