Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 275 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά μεγάλα
  • 260 γρ πούλπα πορτοκαλιού
  • 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • ½ κ. γ. baking powder
  • 50 γρ. κονιάκ 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κακουλέ
Πούλπα πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
Σάλτσα πορτοκαλιού
  • 1-2 κουταλιές φαγητού πούλπα πορτοκάλι
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές φαγητού στραγγιστό γιαούρτι 2% 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πούλπα πορτοκαλιού
  1. Βράζουμε τα 2 πορτοκάλια για 20'
  2.  Αδειάζουμε το νερό, ανανεώνουμε το νερό, βράζουμε ξανά τα πορτοκάλια για άλλα 20', με τον τρόπο αυτό ξεπικρίζουμε τα πορτοκάλια
  3. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα και βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα άσπρα
  4. Για να κάνουμε την πούλπα ρίχνουμε στο μπλέντερ το κονιάκ και τα βρασμένα πορτοκάλια  μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή, περίπου 15'
  • Σάλτσα πορτοκαλιού
  1. Σε μικρό μπόλ ανακατεύουμε 1-2 κουταλιές πούλπα πορτοκαλιού, την άχνη και το γιαούρτι
  • Κέικ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 15'
  4. Ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι, την πούλπα πορτοκαλιού, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κακκουλέ
  5. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
  6. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22-24cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη
  8. Ψήνουμε για 45'-50'
  9. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα
  10. Αφού κρυώσει το κέικ το διακοσμούμε με τη σάλτσα και αν επιθυμούμε ρίχνουμε λίγη άχνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου