- 275 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά μεγάλα
- 260 γρ πούλπα πορτοκαλιού
- 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- ½ κ. γ. baking powder
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κακουλέ
Πούλπα πορτοκαλιού
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 1-2 κουταλιές φαγητού πούλπα πορτοκάλι
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές φαγητού στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πούλπα πορτοκαλιού
- Βράζουμε τα 2 πορτοκάλια για 20'
- Αδειάζουμε το νερό, ανανεώνουμε το νερό, βράζουμε ξανά τα πορτοκάλια για άλλα 20', με τον τρόπο αυτό ξεπικρίζουμε τα πορτοκάλια
- Στη συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα και βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα άσπρα
- Για να κάνουμε την πούλπα ρίχνουμε στο μπλέντερ το κονιάκ και τα βρασμένα πορτοκάλια μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή, περίπου 15'
- Σάλτσα πορτοκαλιού
- Σε μικρό μπόλ ανακατεύουμε 1-2 κουταλιές πούλπα πορτοκαλιού, την άχνη και το γιαούρτι
- Κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 15'
- Ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι, την πούλπα πορτοκαλιού, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κακκουλέ
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
- Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22-24cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη
- Ψήνουμε για 45'-50'
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα
- Αφού κρυώσει το κέικ το διακοσμούμε με τη σάλτσα και αν επιθυμούμε ρίχνουμε λίγη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου