ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο
κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες
σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα
μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα καγιέν
- ½ κουταλάκι
του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι
του γλυκού κόλιαντρο
- 1 κουταλάκι
του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του
γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι
του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ φασόλι
βανίλιας ή 3 σταγόνες υγρή βανίλια
- ½ φλιτζάνι μαύρες
σταφίδες
- 1 ½ έως 2
φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 4 φλιτζάνια ρεβίθια
- 4 μπουτάκια, ή 8 κομμάτια κοπανάκι
- Ψιλοκομμένο
φύλλο μαϊντανού
- Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (θερμότητα μέτρια προς υψηλή)
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι
- Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 5 έως 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, μια μεγάλη
πρέζα αλατιού και τα μπαχαρικά.
- Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου 30
δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, και βράζουμε
- Όταν τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις σταφίδες και τη βανίλια .
- Εάν το
μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Δοκιμάζουμε και
προσθέτουμε αλάτι αν είναι απαραίτητο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου