Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  •  3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα  μοσχοκάρυδο 
  • 1 πρέζα καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ φασόλι βανίλιας ή 3 σταγόνες υγρή βανίλια
  • ½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 1 ½ έως 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες 
  • 4 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 4 μπουτάκια, ή 8 κομμάτια κοπανάκι
  • Ψιλοκομμένο φύλλο μαϊντανού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το λάδι  σε μια μεγάλη κατσαρόλα (θερμότητα μέτρια προς υψηλή)
  2.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι
  3. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 5 έως 10 λεπτά. 
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, μια μεγάλη πρέζα αλατιού και τα μπαχαρικά.
  5. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές
  7. Αφαιρούμε το κοτόπουλο
  8. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, και βράζουμε
  9.  Όταν τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις σταφίδες και τη βανίλια .
  10. Εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό.
  11. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι  αν είναι απαραίτητο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου