Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Για το μείγμα  ζεστής σοκολάτας:
  • 180 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 72%
  • 85 γραμμάρια (3/4 φλιτζανιού) μη ζαχαρούχα σκόνη κακάο
  • 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι)  ζάχαρη άχνη
  • 40 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) άμυλο αραβοσίτου ή νισεστέ
  • Το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο
Για 1 κούπα ζεστής σοκολάτας:
  • 150 ml (2/3 φλιτζάνι) γάλα  
  • 3 κουταλιές της σούπας από το  μείγμα ζεστής σοκολάτας 
Γαρνίρουμε (προαιρετικά) με: κρέμα γάλακτος,  τρούφα σοκολάτας, σκόνη κανέλας ή μαστίχα Χίου, ή τριμμένα φουντούκια ή ότι άλλο προτιμάμε



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα ζεστής σοκολάτας:

1. Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Για τη σοκολάτα

1. Ζεσταίνουμε το γάλα.

2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την ανάλογη ποσότητα μείγμα της ζεστής σοκολάτας

3. Προσθέτουμε 60 ml (1/4 φλιτζάνι) γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά.

5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς, για περίπου 4-5 λεπτά ή έως ότου το μείγμα αρχίσει να βράζει και φτάσει στο επιθυμητό πάχος.
6.Αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε σε φλυτζάνι ή κούπα.
7. Γαρνίρουμε με  κρέμα σαντιγί η άλλες επιθυμητές γαρνιτούρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου