ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μακαρόνια παστίτσιο Νο 2
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- μαϊντανό
- 500 γρ ντομάτες
- 250 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- λευκό κρασί
- μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
- Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρουμε
- Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι
- Σωτάρουμε τον κιμά και σβήνουμε με το λευκό κρασί
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό
- Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει εωs ότου αποrροφήσει όλα τα υγρά
- Προσθέτουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον κιμά
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι
- Στρώνουμε στο ταψάκι τα μισά μακαρόνια
- Πασπαλίζουμε την μισή κεφαλογραβιέρα
- Ρίχνουμε τον μισό κιμά
- Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από επάνω
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τον υπόλοιπο κιμά
- Απλώνουμε την μπεσαμέλ
- Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα
- Στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου