Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ








 ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μακαρόνια παστίτσιο Νο 2
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι
  • μαϊντανό
  • 500 γρ ντομάτες
  • 250 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • λευκό κρασί
  • μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
  2. Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρουμε
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι
  4. Σωτάρουμε τον κιμά και σβήνουμε με το λευκό κρασί
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει εωs ότου αποrροφήσει όλα τα υγρά
  7. Προσθέτουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον κιμά
  8. Βουτυρώνουμε το ταψάκι
  9. Στρώνουμε στο ταψάκι τα μισά μακαρόνια  
  10. Πασπαλίζουμε την μισή κεφαλογραβιέρα
  11. Ρίχνουμε τον μισό κιμά
  12. Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από επάνω
  13. Στρώνουμε ομοιόμορφα τον υπόλοιπο κιμά
  14. Απλώνουμε την μπεσαμέλ
  15. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα
  16. Στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180
  17. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου