Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ




ΥΛΙΚΑ
  •  500 γραμμάρια καρότα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο (4 1/4 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  •  1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κομμάτι  φρέσκο ​​τζίντζερ αποφλοιωμένο και τριμμένο
  •  χυμός από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι  και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει 
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τονκουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και σωτάρουμε για 2 λεπτά ή έως ότου τα μπαχαρικά αρωματίζονται.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα και σωτάρουμε για 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τον χυμό πορτοκαλιού
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα καρότα.
  7. Βάζουμε τη σούπα σε παρτίδες σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
  8. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί
  9. Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας περισσότερο υγρό εάν προτιμάμε να είναι πιο αραιή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου