- 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα ή digestive
Για τη γέμιση
- 380 γρ.λευκή σοκολάτα
- 150 ml γάλα πλήρες
- 750 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- βανίλια υγρή
- 3 ζελατίνες
- 60 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
- λίγη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Στο blender βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα αλέθουμε
- Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο
- Σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα
- Πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο ομοιόμορφα
- Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο
- Λιώνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπώλ
- Για τη γέμιση, βάζουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ' ένα πυρίμαχο μπόλ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί)
- Οταν η σοκολάτα λιώσει ανακατώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ απαλά χωρίς να ενσωματώνουμε αέρα
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,ανακατεύοντας πότε πότε για να μη πιάσει πέτσα
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη και την βανίλια έως ότου να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα
- Ανακατεύουμε μέσα το μισό μείγμα σοκολάτας
- Στη συνέχεια διπλώνουμε το άλλο μισό και τις ζελατίνες
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 7 ώρες
- Διακοσμούμε κατά βούληση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου