Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Για τη βάση
    • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
    • 250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα ή digestive
    Για τη γέμιση
    • 380 γρ.λευκή σοκολάτα
    • 150 ml γάλα πλήρες
    • 750 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
    • βανίλια υγρή
    • 3 ζελατίνες
    • 60 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
    • λίγη τρούφα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Λιώνουμε το βούτυρο 
    2. Στο blender βάζουμε  τα μπισκότα με το βούτυρο και τα αλέθουμε
    3. Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο 
    4. Σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα 
    5.  Πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο ομοιόμορφα
    6. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο
    7. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπώλ
    8. Για τη γέμιση, βάζουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ' ένα πυρίμαχο μπόλ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί)
    9. Οταν η σοκολάτα λιώσει ανακατώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ απαλά χωρίς να ενσωματώνουμε αέρα
    10. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,ανακατεύοντας πότε πότε για να μη πιάσει πέτσα
    11. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη και την βανίλια έως ότου να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα
    12. Ανακατεύουμε μέσα το μισό μείγμα σοκολάτας 
    13. Στη συνέχεια διπλώνουμε το άλλο μισό και τις ζελατίνες
    14. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα
    15. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 7 ώρες
    16.  Διακοσμούμε κατά βούληση



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου