Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. καρύδια, συν 50 γρ για την διακόσμηση
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼  του μικρού κουταλιού κάρδαμο (κακουλέ)
  • ¼  του μικρού κουταλιού τριμμένη κανέλα
  • 2 σταγόνες πικραμύγδαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια
  • 1 μεσαίου μεγέθους αυγό, συν το ασπράδι  ενός μεσαίου μεγέθους αυγό για το γλάσο
  • μαρμελάδα
  • 200 γρ   άχνη για το γλάσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180
  2. Σε τρία ταψιά βάζουμε λαδόκολλα
  3. Αλέθουμε τα καρύδια στο blender για να γίνουν λεπτή σκόνη
  4. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αλεσμένα καρύδια, το αλεύρι,το κάρδαμο,την κανέλα
  5. Προσθέτουμε τις δυο σταγόνες πικραμύγδαλο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το 1 αυγό
  6. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη
  7. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη  και την βάζουμε στο ψυγείο για 45' 
  8. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και με ένα κουπ πατ κόβουμε δίσκους ολόκληρους και με ένα άλλο κόβουμε δίσκους με τρύπα στο κέντρο.
  9. Ψήνουμε για 8-10'
  10. Τα αφήνουμε  να κρυώσουν σε μία σχάρα
  11. Στο μίξερ ρίχνουμε τα 200 γρ. άχνη και το ασπράδι του αυγού και τα χτυπούμε για να φτιάξουμε το γλάσο 
  12. Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα.
  13. Τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα τα μπισκότα με την τρύπα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο
  14. Διακοσμούμε τα μπισκότα μας με το γλάσο που φτιάξαμε.
  15. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου