ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. καρύδια, συν 50 γρ για την διακόσμηση
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ του μικρού κουταλιού κάρδαμο (κακουλέ)
- ¼ του μικρού κουταλιού τριμμένη κανέλα
- 2 σταγόνες πικραμύγδαλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια
- 1 μεσαίου μεγέθους αυγό, συν το ασπράδι ενός μεσαίου μεγέθους αυγό για το γλάσο
- μαρμελάδα
- 200 γρ άχνη για το γλάσο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180
- Σε τρία ταψιά βάζουμε λαδόκολλα
- Αλέθουμε τα καρύδια στο blender για να γίνουν λεπτή σκόνη
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αλεσμένα καρύδια, το αλεύρι,το κάρδαμο,την κανέλα
- Προσθέτουμε τις δυο σταγόνες πικραμύγδαλο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το 1 αυγό
- Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 45'
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και με ένα κουπ πατ κόβουμε δίσκους ολόκληρους και με ένα άλλο κόβουμε δίσκους με τρύπα στο κέντρο.
- Ψήνουμε για 8-10'
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα
- Στο μίξερ ρίχνουμε τα 200 γρ. άχνη και το ασπράδι του αυγού και τα χτυπούμε για να φτιάξουμε το γλάσο
- Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα.
- Τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα τα μπισκότα με την τρύπα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο
- Διακοσμούμε τα μπισκότα μας με το γλάσο που φτιάξαμε.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου