Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΛΙΟΙ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κολιοί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ροδέλες αποφλοιωμένου λεμονιού
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολιούς
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της πατάτας και σωτάρουμε για 7' περίπου λεπτά
  3. Σ' ένα ταψί αραδιάζουμε τους κολιούς
  4. Ρίχνουμε επάνω  από τους κολιούς το σοταρισμένο μείγμα, τη δάφνη, τις ροδέλες του αποφλοιωμένου λεμονιού
  5. προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και μισό περίπου ποτήρι νερό 
  6. Ψήνουμε για 30' περίπου λεπτά
  7. Σερβίρουμε τους κολιούς με ψιλοκομμένο μαϊντανό
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου