- 1 κιλό κολιοί
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ροδέλες αποφλοιωμένου λεμονιού
- μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολιούς
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της πατάτας και σωτάρουμε για 7' περίπου λεπτά
- Σ' ένα ταψί αραδιάζουμε τους κολιούς
- Ρίχνουμε επάνω από τους κολιούς το σοταρισμένο μείγμα, τη δάφνη, τις ροδέλες του αποφλοιωμένου λεμονιού
- προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και μισό περίπου ποτήρι νερό
- Ψήνουμε για 30' περίπου λεπτά
- Σερβίρουμε τους κολιούς με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου