Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 3 κουταλιές πελτέ
  • 1 κιλό ντοματάκια ρόμα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • λίγο θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 γρ. νισεστέ ή αλεύρι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φτερούγες απο κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πολτοποιούμε τα ντοματάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο στο μπλέντερ
  2. Ρίχνουμε τον χυμό σε μία βαθιά κατσαρόλα
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι,το πιπέρι, τη ζάχαρη,τον νισεστέ, τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη και το κλωνάρι του σέλινου
  4. Προσθέτουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου
  5. Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά 
  6. Αφαιρούμε τις φτερούγες από το κοτόπουλο και το κλωνάρι του σέλινου
  7. Βάζουμε την σάλτσα σε γυάλινα βάζα


                     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου