Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλυτζάνι μαγειρικό λίπος
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκάλι (70ml)
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 φυσίγκι βανίλια
  • 1 αυγό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά) 
  • 500 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την φυτίνη με την ζάχαρη
  2. Χτυπάμε τα δύο υλικά για 10'
  3. Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία
  4. Ρίχνουμε τον χυμό  πορτοκαλιού με την αμμωνία στον κάδο
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το baking powder και το ασπράδι του αυγού
  6. Χτυπάμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια ή χρησιμοποιούμε κουπ πατ
  8. Δεν βουτυρώνουμε το ταψί
  9. Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με μία κουταλιά νερό
  10. Αλείφουμε τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού (προαιρετικά)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου