ΥΛΙΚΑ
- 1 φλυτζάνι μαγειρικό λίπος
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκάλι (70ml)
- 1 κουταλάκι αμμωνία
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1 φυσίγκι βανίλια
- 1 αυγό
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 6 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
- 500 γρ. αλεύρι
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την φυτίνη με την ζάχαρη
- Χτυπάμε τα δύο υλικά για 10'
- Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία στον κάδο
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το baking powder και το ασπράδι του αυγού
- Χτυπάμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν
- Πλάθουμε τα κουλουράκια ή χρησιμοποιούμε κουπ πατ
- Δεν βουτυρώνουμε το ταψί
- Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με μία κουταλιά νερό
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού (προαιρετικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου