ΥΛΙΚΑ (για 16 ατομικά φορμάκια)
Για την κρέμα
- 6 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 φυσίγγια βανίλια
Για την καραμέλα
½ κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
για την καραμέλα
- Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα σε μέτρια θερμοκρασία και την καίμε μέχρι να πάρει το χρώμα της χρυσοκάστανης καραμέλας
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την καραμέλα σε κάθε φορμάκι και το γυρνάμε έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει το εσωτερικό
για την κρέμα
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα για να ζεσταθεί
- Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια
- Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί το ρίχνουμε αργά-αργά στα αυγά και ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα
- Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια
- Το περνούμε από ένα τρυπητό
- Αραδιάζουμε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί και με μια κουτάλα προσεκτικά μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια
- Προσεκτικά ρίχνουμε χλιαρό νερό στο ταψί τόσο ώστε να καλύψει ⅔ του ύψους από τα φορμάκια (μπεν μαρί)
- Ψήνουμε στους 175o για 35'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου