Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ


ΥΛΙΚΑ (για 16 ατομικά φορμάκια)
Για την κρέμα
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φυσίγγια βανίλια
Για την καραμέλα
 
½ κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη 
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για την καραμέλα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα σε μέτρια θερμοκρασία και την καίμε μέχρι να πάρει το χρώμα της χρυσοκάστανης καραμέλας
  2. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την καραμέλα σε κάθε φορμάκι και το γυρνάμε έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει το εσωτερικό
για την κρέμα
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα για να ζεσταθεί
  2. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια
  3. Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί το ρίχνουμε αργά-αργά στα αυγά και ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα
  4. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια
  5. Το περνούμε από ένα τρυπητό
  6. Αραδιάζουμε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί και με μια κουτάλα προσεκτικά μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια
  7. Προσεκτικά ρίχνουμε χλιαρό νερό στο ταψί  τόσο ώστε να καλύψει ⅔ του ύψους από τα φορμάκια (μπεν μαρί)
  8. Ψήνουμε στους 175o για 35'








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου