ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 120 γρ. γιαούρτι
- 1- 4 σκελίδες σκόρδο (κατά βούληση)
- ξίδι
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- βούτυρο (προαιρετικό)
- Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο γιαούρτι
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και στις θήκες σπάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά
4. Σε ένα πιάτο στρώνουμε το γιαούρτι σαν βάση και από πάνω βάζουμε τα ψημένα αυγά
5. Περιχύνουμε τα αυγά με λιωμένο βούτυρο αν θέλουμε
6. Πασπαλίζουμε με κόκκινο γλυκό πιπέρι
Σημείωση Σε περίπτωση που δεν έχουμε θήκες για τα αυγά ακολουθούμε τα εξής βήματα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, λίγο αλάτι και ξίδι
- Αφήνουμε το νερό να βράσει
- Σπάμε τα αυγά ένα -ένα
- Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου