ΥΛΙΚΑ (Για 24cm τσέρκι)
- 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. νισεστέ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε, βάζουμε συνολικά 145 γρ. αλεύρι
- 35 γρ. άγλυκο κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1700
- Ρίχνουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη, και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 20-25 λεπτά
3. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και την πρέζα αλάτι.
5. Ενσωματώνουμε στα χτυπημένα αυγά το αλεύρι ρίχνοντας το από πάνω λίγο-λίγο και ανακατώνοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω
6. Οταν έχουμε τελειώσει την ενσωμάτωση, το ρίχνουμε στη φόρμα χωρίς να το ισιώσουμε
7. Ψήνουμε για 25'
8. Κλείνουμε τον φούρνο και ανοίγουμε την πόρτα αφήνοντας το παντεσπάνι να κρυώσει αργά για άλλα 10'
9. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε άλλα 10' να κρυώσει
8. Κλείνουμε τον φούρνο και ανοίγουμε την πόρτα αφήνοντας το παντεσπάνι να κρυώσει αργά για άλλα 10'
9. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε άλλα 10' να κρυώσει
10. Στο τέλος με ένα μαχαίρι το απελευθερώνουμε γύρω γύρω από το τοίχωμα της φόρμας
11. Το γυρίζουμε ανάποδα σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει
11. Το γυρίζουμε ανάποδα σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
- 12 cm τσέρκι: 2 μεγάλα αυγά, 40 γρ. αλεύρι, 10 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ, 10 γρ. άγλυκο κακάο, 60 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, βανίλια
- 15 cm τσέρκι: 3 μεγάλα αυγά,
60 γρ. αλεύρι, 15 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ, 15γρ. άγλυκο κακάο, 90 γρ. ζάχαρη, 1
πρέζα αλάτι, βανίλια
- 20 cm τσέρκι: 4 μεγάλα αυγά, 80 γρ. αλεύρι, 20 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ, 20γρ. άγλυκο κακάο, 120 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, βανίλια
- 22 cm τσέρκι: 5 μεγάλα αυγά, 90
γρ. αλεύρι, 30 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ, 30γρ. άγλυκο κακάο, 150 γρ. ζάχαρη, 1
πρέζα αλάτι, βανίλια
- 26 cm τσέρκι: 7 μεγάλα αυγά,
170 γρ. αλεύρι, 40 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ, 40γρ. άγλυκο κακάο 210 γρ. ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι, βανίλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου