Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΒΡΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΟΥΠΑ

 ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φρέσκος μπακαλιάρος 
  • 2- 3 γαρίδες (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ( προαιρετικά)
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένο στα οκτώ
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες στα οκτώ
  • 1 σελινόριζα, καρδιά και φύλλο
  • 2 κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ ελαιόλαδο 
  • χυμός από ένα λεμόνι 
  • 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
  • αλάτι 
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι
  2. Τα σωτάρουμε για 5´
  3. Προσθέτουμε  μισό λίτρο νερό
  4. Βράζουμε για 10´
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μπακαλιάρο ανάμεσα στα λαχανικά
  6. Προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο στο χυμό του λεμονιού 
  7. Βράζουμε για άλλα 10´- 12
  8. Σερβίρουμε το φιλέτο μπακαλιάρου με τα λαχανικά σε μια βαθιά πιατέλα 
  9. Περιχύνουμε με μαγιονέζα https://cibariorum.blogspot.com/2020/04/blog-post_8.html







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου