Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 4 πατάτες πλυμμένες
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 250 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτάλι αμύγδαλα περλέ καβουρντισμένα
  • ½ φλιτζάνι τυρί cottage
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
  • 1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κόκκινη πιπεριά για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις πατάτες στο  πολυμηχάνημα
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψάκι  με τα φορμάκια με λάδι
  3. Στρώνουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες
  4. Mε ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες μέσα, έξω με λάδι και τις ψήνουμε για 10' σε ζεστό φούρνο
  5. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας περιστασιακά
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια
  7. Τα μαγειρεύουμε για 5'  ανακατεύοντας περιστασιακά
  8. Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά
  9. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  10. Γεμίζουμε τα καλαθάκια πατάτες με το μείγμα
  11. Στολίζουμε με κόκκινη πιπεριά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου