Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ


ΥΛΙΚΑ ( για 9 πίτσες 300 γρ. η κάθε μία)
  • 500 ml νερό της βρύσης ή ανθρακούχο
  • 500 ml γάλα
  • 60 ml λάδι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά ή 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 750 γρ.αλεύρι 00
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πρώτα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υγρά (νερό, λάδι και γάλα) 
  2. Αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαγιά και το αλεύρι
  4. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν
  5. Καλύπτουμε με υγρή πετσέτα τον κάδο για 30'
  6. Παρατηρούμε ότι η ζύμη γίνεται απαλή και ελαστική
  7. Στη συνέχεια ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλάτι
  8. Αναμιγνύουμε για περίπου 5'σε μεσαία ταχύτητα έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, 
  9. Καλύπτουμε με υγρή πετσέτα τον κάδο και  αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα
  10. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας χωρίς να την ξεφουσκώσουμε
  11. Την διαιρούμε σε 9 μέρη για να έχουμε τελικό αποτέλεσμα μία πίτσα διαμέτρου 35cm
  12. Σχηματίζουμε την ζύμη σε μπάλες και πλάθουμε με τα χέρια για να ξεφουσκώσει
  13. Αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε
  14. Τυλίγουμε τις μπάλες με μεμβράνη.
  15. Στο ψυγείο τυλιγμένες διατηρούνται για 3 μέρες,  στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα
  16. Πριν από την χρήση  βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να ξεπαγώσει
  17. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την απλώνουμε
  18. Μεταφέρουμε στο ταψάκι
  19. Αλείφουμε την επιφάνεια με αρωματισμένο λάδι
  20. Ψήνουμε τη ζύμη για 10' περίπου
  21. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο
  22. Πασπαλίζουμε την ζύμη με παρμεζάνα
  23. Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με σάλτσα
  24. Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας (μοτσαρέλα, μοτσαρέλα φρέσκια, κασέρι Ελασώνας, γραβιέρα Κρήτης, γαλοπούλα καπνιστή, σαλάμι, φέτα, πράσινες, κόκκινες πιπεριές, κτλ.) 
  25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 και για 8-10 λεπτά 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου