ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, χτένι ή ελιά σε μέτρια κομμάτια
- 120 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ( 2 μέτρια)
- 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε ροδέλες
- 100 γρ. κόκκινο γλυκό κρασί
- 280 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ρίγανη
- ζάχαρη, αν χρειάζεται
- 50 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και σοτάρουμε
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, την ρίγανη και το θυμάρι
- Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε την εστία
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο-μαγειρεύουμε για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Αν και θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο κρέας, δεν θέλουμε να ΄έχουμε πολλά υγρά. Σε μια τέτοια περίπτωση σιγο-μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας για να εξατμιστούν τα υγρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου