Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, χτένι ή ελιά σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ( 2 μέτρια)
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε ροδέλες
  • 100 γρ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 280 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται
  • 50 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας  μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
  3. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και σοτάρουμε
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας
  6. Σβήνουμε με το κρασί
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, την ρίγανη και το θυμάρι
  8. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε την εστία
  9. Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται 
  10. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο-μαγειρεύουμε για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  11. Αν και θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο κρέας, δεν θέλουμε να ΄έχουμε πολλά υγρά. Σε μια τέτοια περίπτωση σιγο-μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας για να εξατμιστούν τα υγρά

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου