Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για ταρτιέρα 30 cm)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ ΜΠΡΙΖΕ
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 190 γρ. βούτυρο αγελάδας παγωμένο
  • 2 κρόκοι αυγό
  • 6 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ξύδι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 250ml γάλα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) ή ένα μέτριο κρεμμύδι
  • 50 γρ. άνιθο
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας
  • 50 γρ. Parmigiano Reggiano (προαιρετικό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση Μπριζέ
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ
  2. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στον κάδο
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους 2 κρόκους,τη ζάχαρη και το αλάτι 
  4. Ζυμώνουμε ώστε να παρασκευάσουμε μια ζύμη σφιχτή
  5. Την κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα, την καλύπτουμε με ζελατίνη
  6. Βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 20'
  7. Βγάζουμε την ζύμη απότ ο ψυγείο ανοίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στην ταρτιέρα
  8. Με ένα πιρούνι τσιμπάμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια ώστε κατά το ψήσιμο να μην φουσκώσει
  9. Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 170
  10. Βγάζουμε την βάση από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει (μπορούμε να την φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ
Γέμιση
  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι πολύ καλά πλυμένο και σωτάρουμε για 10'
  3. Στη συνέχεια αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει
  4. Στραγγίζουμε το σπανάκι από τα υγρά του
  5. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά,το αλάτι το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και το σπανάκι.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  7. Τέλος καλύπτουμε την βάση μας με το μείγμα που ετοιμάσαμε
  8. Ψήνουμε για περίπου 20-30'στους 1700






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου