ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρεβίθια
- 230γρ. ταχίνι ή ταχίνι με πορτοκάλι (sesame paste)
- 60 γρ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
- χυμός από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λευκό πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
- γλυκιά πάπρικα
- νερό ή ζωμό κοτόπουλου όσο χρειάζεται
- πιπέρι καγιέν
- Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε καλά
- Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το αλάτι, το λευκό πιπέρι, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και το κύμινο
- Πολτοποιούμε έως ότου έχουμε έναν λείο πουρέ
- Σερβίρουμε ρίχνοντας κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου