Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΧΟΥΜΟΥΣ






ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 230γρ. ταχίνι ή ταχίνι με πορτοκάλι (sesame paste)
  • 60 γρ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λευκό πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • γλυκιά πάπρικα
  • νερό ή ζωμό κοτόπουλου όσο χρειάζεται
  • πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό
  2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε καλά
  3. Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι
  4. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το αλάτι, το λευκό πιπέρι, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και το κύμινο
  5.  Πολτοποιούμε έως ότου έχουμε έναν λείο πουρέ
  6. Σερβίρουμε ρίχνοντας κόκκινη γλυκιά πάπρικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου