ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 70 γρ φρυγανιά στο blender
- 5 αυγά μεγάλα (290γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. αλεύρι
- 1½ κουταλάκι baking powder
- 2 κουταλάκια κανέλα
- ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
- 450 ml νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά λεμόνι
- 3 κουταλιές κονιάκ
- Χτυπάμε τ 'αυγά με την ζάχαρη για περίπου 20΄ σε δυνατή ταχύτητα
- Τρίβουμε τη φρυγανιά στο blender
- Προσθέτουμε στη φρυγανιά το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το τριμμένο γαρίφαλο
- Ανακατεύουμε για να ομογενοποηθούν
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης το μείγμα της φρυγανιάς αργά αργά ανακατεύοντας από κάτω και προσέχουμε να μην μας ξεφουσκώσουν τ΄ αυγά
- Στο τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε προσεκτικά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο τσέρκι 25cm
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1750 για περίπου 30' - 35΄
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού ή το κουτάλι της γλυκόζης. Βράζουμε για περίπου 6'.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατώνουμε
- Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι. Δεν ρίχνουμε το σιρόπι όλο μαζί για να μην καθίσει η καρυδόπιτα
Τριμμένη φρυγανιά
|
Ανάμειξη όλων των στερεών υλικών
|
Αποτέλεσμα χτυπήματος ζάχαρης και αυγών
|
Έτοιμο για τον φούρνο
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου