ΥΛΙΚΑ
- 4 λουκάνικα βουβαλίσια πικάντικα
- 750γρ λάχανο
- 70 γρ. ρύζι
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3 ροδέλες σελινόριζα κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- σάλτσα τομάτας
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη σκελίδα σκόρδου
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και την σελινόριζα
- Ρίχνουμε το ρύζι
- Σωτάρουμε
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και γυρνάμε λίγο τη σάλτσα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα
- Αν δούμε ότι ο ζωμός είναι λίγος προσθέτουμε το ανάλογο νερό (πρέπει να μισοσκεπάζει το φαγητό)
- Προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και το έχουμε τρίψει με αλάτι και μηλόξιδο
- Προσέχουμε να βάζουμε το λάχανο λίγο -λίγο ανακατεύοντας για να πηγαίνει παντού η σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου