Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 4 λουκάνικα βουβαλίσια πικάντικα
  • 750γρ λάχανο
  • 70 γρ. ρύζι
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 ροδέλες σελινόριζα κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους 
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • σάλτσα τομάτας
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη σκελίδα σκόρδου 
  2. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και την σελινόριζα
  3. Ρίχνουμε το ρύζι
  4. Σωτάρουμε
  5.  Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και γυρνάμε λίγο τη σάλτσα
  6.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα
  7.  Αν δούμε ότι ο ζωμός είναι λίγος προσθέτουμε το ανάλογο νερό (πρέπει να μισοσκεπάζει το φαγητό)
  8. Προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και το έχουμε τρίψει με αλάτι και μηλόξιδο
  9.  Προσέχουμε να  βάζουμε το λάχανο λίγο -λίγο ανακατεύοντας για να πηγαίνει παντού η σάλτσα.
  10. Ρίχνουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι
  11.  Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου