Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΩΓΚΡΑΤΕΝ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 350 γρ. φέτα κατσικίσια
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 φλυτζάνι  του τσαγιού αλεύρι
  •   50  ml ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι  του τσαγιού μάραθο ή άνηθο
  • 1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • λάδι για το άλειμμα του ταψιού
  • ψιλό σιμιγδάλι για το πασπάλισμα του ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό ή στο blender δύο -3 στροφές
  2. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό
  3. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο blender
  4. Χτυπάμε τα αυγά
  5. Σε μία μπασίνα  ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μάραθο
  6. Ανακατεύουμε καλά
  7. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και τα αυγά
  8. Ρίχνουμε το γάλα
  9. Ανακατεύουμε
  10. Προσθέτουμε το αλεύρι
  11. Αλάτι,πιπέρι
  12. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10'
  13. Παίρνουμε πυρέξ 30x20 cm το λαδώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το λεπτό σιμιγδάλι
  14. Αδειάζουμε το μείγμα από την μπασίνα και το ισιώνουμε
  15. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα ή καφαλογραβιέρα ή  έμενταλ
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180για 50' 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου