ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 350 γρ. φέτα κατσικίσια
- 100 γρ. γραβιέρα
- 4 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού μάραθο ή άνηθο
- 1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- λάδι για το άλειμμα του ταψιού
- ψιλό σιμιγδάλι για το πασπάλισμα του ταψιού
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό ή στο blender δύο -3 στροφές
- Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό
- Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο blender
- Χτυπάμε τα αυγά
- Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μάραθο
- Ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και τα αυγά
- Ρίχνουμε το γάλα
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αλεύρι
- Αλάτι,πιπέρι
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10'
- Παίρνουμε πυρέξ 30x20 cm το λαδώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το λεπτό σιμιγδάλι
- Αδειάζουμε το μείγμα από την μπασίνα και το ισιώνουμε
- Πασπαλίζουμε με γραβιέρα ή καφαλογραβιέρα ή έμενταλ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 50'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου