Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΖΥΜΗ ΣΟΥ (CHOUX)


ΥΛΙΚΑ
  • 125ml νερό
  • 125ml γάλα
  • 125 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 5 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. σκληρό αλεύρι 
  • 250 γρ. αυγό (3-4 ανάλογα με το μέγεθος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το αλάτι
  2. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε με μιας όλο το αλεύρι  και ανακατεύουμε δυνατά για περίπου 2' μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μία μάζα που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  4. Αποσύρουμε από την εστία 
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ 
  6. Χτυπάμε με το φτερό το μείγμα έως ότου κρυώσει
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τρία αυγά μονομιάς και περιμένουμε να ενσωματωθούν 
  8. Προσθέσουμε το τέταρτο αυγό αφού έχουμε ελέγξει την πυκνότητα της ζύμης
  9. Χτυπάμε τη ζύμη έως ότου να σχηματισθεί μια μαλακή κορυφή όταν ακουμπάμε την ζύμη μας με το δάκτυλο
  10. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής σχηματίζουμε τα σου στο ταψί
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς (αέρα)
  12. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40'
  13. Για 5'  στους 200 και μετά  κατεβάζουμε στους 180 για τα υπόλοιπα 35'
  14. Δεν ανοίγουμε το φούρνο τα πρώτα 20' γιατί τα σου μας θα καθίσουν
  15. Σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε για 15' τα σου στο φούρνο
  16. Με το πέρας των 15'  βγάζουμε τα σου από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου