- 1 λίτρο γάλα
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. αλεύρι
- 45 γρ. νισεστέ (corn starch)
- 4 αυγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλάκι βανίλια υγρή
- ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου ή λεμονιού
- 1 κουταλάκι χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το βούτυρο και την βανίλια
- Ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
- Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα
- Αποσύρουμε από την εστία
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια
- Ανακατώνουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν πλήρως
- Αδειάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για να κρυώσει
- Αφήνουμε να κρυώσει για 2- 3 ώρες
- Στη συνέχεια με το ραβδομπλέντερ ή τον αυγοδάρτη την χτυπάμε ώστε να αποκτήσει λεία υφή και να είναι χωρίς σβόλους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου