Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ



ΥΛΙΚΑ
  •  1 λίτρο γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. νισεστέ (corn starch) 
  • 4 αυγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι βανίλια υγρή
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου ή λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμό πορτοκαλιού 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το βούτυρο και την βανίλια
  2. Ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
  3. Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα
  4. Αποσύρουμε από την εστία 
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια
  6.  Ανακατώνουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν πλήρως
  7. Αδειάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για να κρυώσει
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για 2- 3 ώρες
  9. Στη συνέχεια με το ραβδομπλέντερ ή τον αυγοδάρτη την χτυπάμε  ώστε να αποκτήσει λεία υφή και να είναι χωρίς σβόλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου