ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 350 γρ. κρεμμύδια
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 400 ml λευκό κρασί
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κόκκοι πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι ψιλό
- μπαχάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και τις σουπιές σε ανάλογα μικρά κομμάτια
- Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε λίγο
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ
- Ανακατεύουμε για δύο λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν
- Ρίχνουμε όλο το κρασί και αν δεν φτάνει να τις σκεπάσει συμπληρώνουμε λίγο νερό
- προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά καθώς και ολόκληρο το σκόρδο
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην εστία για περίπου μιάμιση ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου