Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σουπιές
  • 350 γρ. κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 400 ml λευκό κρασί
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κόκκοι πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι ψιλό
  • μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και τις σουπιές σε ανάλογα μικρά κομμάτια
  2. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα 
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε λίγο
  5. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ 
  6. Ανακατεύουμε για δύο λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν
  7. Ρίχνουμε όλο το κρασί και αν δεν φτάνει να τις σκεπάσει συμπληρώνουμε λίγο νερό
  8. προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά καθώς και ολόκληρο το σκόρδο 
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην εστία για περίπου μιάμιση ώρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου