ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά πορτοκάλια ακέρωτα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4 ποτήρια
νερό
- 2 λεμόνια
τον χυμό
- γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα πορτοκάλια στη συνέχεια με έναν τρίφτη ψιλό ξύνουμε ολόκληρη την επιφάνεια τους
2. Βάζουμε από πριν μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και μόλις βράσει ρίχνουμε τα πορτοκάλια μέσα να βράσουν 45 λεπτά. Στη διάρκεια του βρασμού τρυπάμε με ένα αιχμηρό αντικείμενο (τσιγκελάκι πλεξίματος λεπτό) τα πορτοκάλια για να ξεπικρίσουν. Το κιτρινισμένο νερό που έβραζαν το πετάμε
3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές
4. Βγάζουμε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα.
5. Πρώτα τα κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια σε τέταρτα και τέλος σε όγδοα
7. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα 4 ποτήρια νερό και τα δύο κιλά ζάχαρη
8. Ανακατεύουμε έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί
9. Προσθέτουμε τα κομμάτια πορτοκάλι
10. Αφήνουμε να βράσει
12. Αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει το γλυκό. Καταλαβαίνουμε ότι το γλυκό μας
έδεσε από το σιρόπι που από ένα κουταλάκι στάζει σταγόνα σταγόνα.
13.Το αφήνουμε να κρυώσει
14. Βάζουμε το γλυκό μας στα βάζα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου