Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΡΙΝΑΣ

 ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
  • 430 γρ. σιμιγδάλι (300 γρ χοντρό + 130 γρ. ψιλό)
  •       150 γρ. αμύγδαλα περλέ άψητα  
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας + επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού
  •       180 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φυσίγγιο  βανίλια
  •       1κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
  •  400 gr. ζάχαρη
  •  420 ml. νερό
  • φλούδες από λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180οC
  2. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο blender
  3. Ανακατώνουμε το σιμιγδάλι με το baking powder
  4.  Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  5. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 15' μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα  χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ
  7. Χτυπάμε αυτά τα υλικά για 25'
  8.  Προσθέτουμε την βανίλια
  9.   Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, την κανέλα 
  10.  Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να ομογενοποιηθούν σε μια ζύμη.
  11.   Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι  αριθμός 24  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα,
  12. Ψήνουμε για 40-45 περίπου λεπτά, μέχρι να η επιφάνεια να πάρει χρυσό χρώμα.
  13.   Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας   για 5 λεπτά.
  14. Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο 
  15. Κουταλιά-κουταλιά σιροπιάζουμε τον χαλβά. Ζεστό σιρόπι, ζεστός χαλβάς.
  16. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια αφού έχει απορροφήσει το σιρόπι .
  17. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με αμύγδαλα













      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου