- 430 γρ. σιμιγδάλι (300 γρ χοντρό + 130 γρ. ψιλό)
- 150 γρ. αμύγδαλα περλέ άψητα
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδας + επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού
- 180 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φυσίγγιο βανίλια
- 1κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
- 400 gr. ζάχαρη
- 420 ml. νερό
- φλούδες από λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180οC
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο blender
- Ανακατώνουμε το σιμιγδάλι με το baking powder
- Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 15' μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ
- Χτυπάμε αυτά τα υλικά για 25'
- Προσθέτουμε την βανίλια
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, την κανέλα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να ομογενοποιηθούν σε μια ζύμη.
- Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι αριθμός 24 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα,
- Ψήνουμε για 40-45 περίπου λεπτά, μέχρι να η επιφάνεια να πάρει χρυσό χρώμα.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο
- Κουταλιά-κουταλιά σιροπιάζουμε τον χαλβά. Ζεστό σιρόπι, ζεστός χαλβάς.
- Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια αφού έχει απορροφήσει το σιρόπι .
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε με αμύγδαλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου