Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά
Για τη φάρσα(γέμιση)
  • 400 γρ ανθότυρο ή μανούρι ή μυζήθρα
  • 400 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 125ml λάδι
  • λίγο μάραθο (προαιρετικό)
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 3 αυγά μεγάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230
  2. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά για τη γέμιση
  3. Προσθέτουμε τα τυριά, το λάδι, τον μάραθο και τον δυόσμο
  4. Ανακατώνουμε πολύ καλά
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί
  6. Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και το καλύπτουμε με τη μισή γέμιση
  7. Καλύπτουμε  με ένα φύλλο σφολιάτας
  8. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση
  9. Από πάνω στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας
  10. Χτυπάμε τα 2 αυγά, το λάδι και τα 250ml γάλα
  11. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα  και την αφήνουμε περίπου 20' να το απορροφήσει
  12. Την βάζουμε στον φούρνο
  13. Μόλις αρχίσει να ροδίζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160
  14. Ψήνουμε για 60'








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου