Υλικά
- 3 φύλλα σφολιάτας
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- 250 ml γάλα
Για τη φάρσα(γέμιση)
- 400 γρ ανθότυρο ή μανούρι ή μυζήθρα
- 400 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 125ml λάδι
- λίγο μάραθο (προαιρετικό)
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 3 αυγά μεγάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά για τη γέμιση
- Προσθέτουμε τα τυριά, το λάδι, τον μάραθο και τον δυόσμο
- Ανακατώνουμε πολύ καλά
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί
- Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και το καλύπτουμε με τη μισή γέμιση
- Καλύπτουμε με ένα φύλλο σφολιάτας
- Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση
- Από πάνω στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας
- Χτυπάμε τα 2 αυγά, το λάδι και τα 250ml γάλα
- Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την αφήνουμε περίπου 20' να το απορροφήσει
- Την βάζουμε στον φούρνο
- Μόλις αρχίσει να ροδίζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160
- Ψήνουμε για 60'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου