ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. αλεύρι σκληρό
- 8 γρ. ξερή μαγιά
- ⅔ κούπας χλιαρό γάλα
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά και ένα κρόκο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 200 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. ξανθιές σταφίδες
- ¼ του κουταλιού μαχλέπι
- ¼ του κουταλιού κακουλέ
- 1 κουταλιά κανέλα
- Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τον γάντσο
- Προσθέτουμε την μαγιά, το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3 αυγά
- Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά καλά
- Οταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπώλ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για 3 ώρες ώσπου να διπλασιαστεί
- Η φουσκωμένη ζύμη πρέπει να κολλάει πολύ
- Ρίχνουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ για δεύτερη φορά
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια
- Τον κρόκο του αυγού τον διαλύουμε με μία κουταλιά νερό και αλείφουμε με το διάλυμα τα σταφιδόψωμα μας
- Ψήνουμε στους 220 για 12-15 λεπτά
ξεχασατε της σταφίδες ποτε της βαζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για την επισήμανση της παράλειψης μουΈκανα την διόρθωση στην συνταγή
Διαγραφή