Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ


ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 8 γρ. ξερή  μαγιά
  •  κούπας χλιαρό γάλα
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά και ένα κρόκο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ξανθιές σταφίδες
  •  ¼ του κουταλιού μαχλέπι
  •  ¼ του κουταλιού κακουλέ
  • 1 κουταλιά κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τον γάντσο
  2. Προσθέτουμε την μαγιά, το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη
  3. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα  3 αυγά
  5. Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά καλά
  6. Οταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπώλ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για 3 ώρες ώσπου να διπλασιαστεί
  8. Η φουσκωμένη ζύμη πρέπει να κολλάει πολύ
  9. Ρίχνουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ για δεύτερη φορά
  10. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα
  11. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια
  12. Τον κρόκο του αυγού τον διαλύουμε με μία κουταλιά νερό και αλείφουμε με το διάλυμα τα σταφιδόψωμα μας
  13. Ψήνουμε στους  220 για 12-15 λεπτά 

2 σχόλια:

  1. ξεχασατε της σταφίδες ποτε της βαζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση της παράλειψης μουΈκανα την διόρθωση στην συνταγή

      Διαγραφή