ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γρ άχνη ζάχαρη
- 4 ασπράδια
- 1 κρόκος
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 κτσΑμαρέτο
- 1κτγ βανίλια
- 1κτς. Χυμός λεμονιού
- Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί
- Στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη βανίλια
- Σταδιακά ρίχνουμε την άχνη
- Χτυπάμε ώσπου να σφίξουν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου με προσοχή
- Έπειτα διπλώνουμε μέσα τον κρόκο, το λικέρ Αμαρέτο και το λεμόνι
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεσαία στρογγυλή μύτη
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά
- Στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα αμαρέτι για 1 ώρα να στεγνώσουν
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο
- Τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν
- Τα φυλάσσουμε σας δοχείο που κλείνει ερμητικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου