Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΑΜΑΡΕΤΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

 


ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη
  • 4 ασπράδια 
  • 1 κρόκος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 κτσΑμαρέτο
  • 1κτγ βανίλια
  • 1κτς. Χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
  2. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί
  3. Στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη βανίλια
  4. Σταδιακά ρίχνουμε την άχνη
  5. Χτυπάμε ώσπου να σφίξουν
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου με προσοχή
  7. Έπειτα διπλώνουμε μέσα τον κρόκο, το λικέρ Αμαρέτο και το λεμόνι
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεσαία στρογγυλή μύτη
  9. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά
  10. Στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα αμαρέτι για 1 ώρα να στεγνώσουν
  11. Τα βγάζουμε από τον φούρνο
  12. Τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν
  13. Τα φυλάσσουμε σας δοχείο που κλείνει ερμητικά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου